Design a site like this with WordPress.com
Per començar

8 EL RETORN DE LLUÍS A ALACANT. FUNDACIÓ DE LA COLLA DE SANT BLAI. BENEDICTO I CARRILLO 1990

Biografia de la Colla Sant Blai per al 15é aniversari de la creació de la Colla publicada en el programa de festes de Sant Blai.

Sant Blai presenta la revista oficial i el cartell de les seues festes de…

La Colla de Dolçainers i Tabaleters de Sant Blai es funda l’octubre del 1989, quan José Carlos Casanova i Luis Soler, que pertanyien al grup de percussió de Sant Blai van tindre la idea de la creació de la Colla després de la seua actuació en les festes de Calp.

Les seues inquietuds musicals es transmeten a altres festers, i s’uneixen al projecte Molina i Carlos (cunyat de Luis), Olcina i alguns més.

Immediatament comencen a rebre lliçons de solfeig. Per a això es va comptar amb l’ajuda del Mestre Antonio Carrillos, qui va prestar una col·laboració inestimable, i va ser el primer director de la Colla.

A primers del 1991 es va presentar en societat la Colla de Sant Blai, en un concert que va tenir lloc en les comparses.

Des d’aquell moment no van faltar les eixides a diversos llocs, entre els quals destaca Sevilla, amb motiu de l’Expo 92, juntament amb la llavors gestora de Fogueres.

La Colla de Sant Blai ha actuat tant amb la Comissió Gestora de Fogueres en l’acompanyament de les Belleses i les Dames del Foc a València, amenitzant proclamacions al Teatre Principal i també acompanyant diferents comissions en l’entrada de bandes i altres actes.

La Colla va viatjar a França contractada per l’Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig i va acudir a la ciutat d’Ille de Boo, localitat amb la qual estan agermanats.

Pel que fa als moros i cristians, ha actuat en festes molt rellevants, com Alcoi i Ontinyent, i en altres més xicotetes recorrent en aquests anys centenars de quilòmetres a la Comunitat Valenciana i Múrcia, portant amb orgull el nom de Sant Blai.

Convé fer constar que després d’assajar diversos anys en comparses i més tard en alguna caserna de filaes, actualment, ho fan en l’antic local d’assajos de la banda municipal, a les faldes del Tossal cedit per l’Ajuntament a tots els grups i danses de la ciutat que constitueixen la Federació de Folklores d’Alacant.

L’actual president de la Colla és Rubén Urban Segura professor de percussió, i el director és el mestre Luis Pastor. La componen en aquests moments 14 membres entre dolçainers i tabaleters molts d’aquests festers de Sant Blai.

Moltes anècdotes a ressenyar, entre aquestes, les pintoresques actuacions en el vaixell Kontiki durant la travessia d’Alacant a Tabarca.

Segons ens relata Benedicto, la Colla ha rebut moltes distincions entre les quals destaca l’emblema de plata de les Fogueres de Sant Joan i el primer premi d’entrada de bandes en modalitat de Colles.

La Colla disposa d’un amplisima llista de composicions tant en musica festera com en tradicional, bastants d’elles escrites pel propi Benedicto i algunes altres escrites per Luis Pastor.

La Colla disposa d’una amplíssima llista de composicions tant en música festera com en tradicional, bastants d’aquestes escrites pel mateix Benedicto i algunes altres escrites per Luis Pastor.

Obres de Benedicto dedicades a Sant Blai:

“Dama i Rodella”, per a la capitania de Cavallers de Montesa.

Regnni annus”, dedicada als Muntanyesos.

“Sahadic al Badawi” estrenada per als Beduïns.

“Sentir fester” composta per a la banderera dels Almogàvers.

“Mateo i capítol” per a Pepín i la seua família Fila Càntabres.

“Per a la festa d’Altell, Elx i Sant Vicent”

Festa de Fogueres: “Tania Iborra” i “D’argent d’Or”

L’11 de març del 2021 farà deu anys de la mort del dolçainer d’Alacant Lluís Avellà i Reus. Voldria des d’aquest blog, fer-li un homenatge in memoriam a la seua trajectòria i la de molts jóvens d’Alacant que van nàixer al voltant dels mateixos anys que ell i que van viure junts una experiència inoblidable. La nostra generació va viure una època inigualable. Els últims anys de la dictadura de Franco. La nostra edat oscil·lava entre els quinze i els díhuit anys. Vam ser activistes en unes dècades glorioses per a nosaltres: buscar la llibertat per nosaltres mateixos sense necessitat que ningú ens diguera què havíem de fer. Aquesta finalitat buscada crec que ens ha servit a tota una generació de jóvens que vivim el mateix procés. No vam aconseguir canviar el món, encara que créiem fermament que el podíem canviar, però el que sí que ens ha servit és per ser gent valenta, qualsevol cosa que ens proposàvem ho aconseguíem a la nostra manera. Gràcies a l’esforç i la dedicació. Tots els projectes que vam proposar, vam intentar portar-los a la pràctica. Anys més tard, vam comprendre que gràcies al diàleg i la posada en comú dels nostres projectes aconseguiríem que fórem més participatius i aquest treball crec que ens ha fet millors persones. Aquest és el missatge que volem transmetre amb aquest homenatge

A %d bloguers els agrada això: